Warning: Declaration of WPBakeryShortCode_Mnky_Testimonial_Slider::contentAdmin($atts, $content) should be compatible with WPBakeryShortCode::contentAdmin($atts, $content = NULL) in /var/www/landogfjord.dk/public_html/wp-content/plugins/core-extend/include/vc/classes/testimonials.php on line 0
En vildmink mindre - Blog om livet på landet og ved fjorden

En brutal nærkamp udspillede sig mellem min hund og en vildmink den anden dag.

Det er ikke alle hunde der vil tage rovdyr i munden, men Frida var stolt.

Hunden vandt og der er nu heldigvis en vildmink mindre i naturen. På Gjøl hvor vi bor er der en af de største koncentrationer af mink i Danmark. Og hvor der produceres mink er det ikke udsædvanligt, at der slipper mink ud i det fri til stor skade for vores natur, hvor den jager fugle, padder og andre pattedyr. Heldigvis er det langt sjældnere, at der sker udslip af mink end for 5-10 år siden.

Det var en kold morgen med den første rimfrost I græsset.

Det var helt naturligt, at minken blev taget af hunden i strandkanten, hvor der samtidigt lettede ænder og måger, fordi minkens foretrukne opholdssted, netop er tæt på vandmiljøer. Mink ses ofte i stensætningerne ved havne, langs åer og søer.

Vi har et par gange haft besøg af en mink i vores hønsehus. Det var der ikke mange høns, der overlevede. Hønsegården er derfor nu også omsluttet af minksikret net og plader nederst i hønsegården.