Claus Dalbys have ligger i Risskov ved Århus. Der er adgangsbegrænsning til at besøge Claus have, men jeg var heldig at blive udtrukket. Claus udvalgte 50 personer med ledsager, som fik lov til at besøge haven den 25. og 26. juni 2016. Du kan følge med i, når der er åben have igen på Claus Dalbys hjemmeside www.clausdalby.dk. Haven er allerede fra indgangspartet et overdådigt festfyrværkeri med klatreroser og masser af krukker med hostaer.

Kom bare ind, jeg er hjemme. - Var Claus Dalbys første bemærkning til alle de inviterede gæster.

Efter en kort tale om havens tilblivelse, blev min kone og jeg sammen med ca 50 andre gæster sluppet løs på egen hånd til at gå på opdagelse i den fortryllende have. Claus store haveinteresse begyndte efter mødet med Anne Just og hendes have i Hune for 20 år siden. Anne Just døde for 6 år siden, men hendes have er stadig åben for besøgende. Claus have er inspireret af den engelske have iblandet lidt hollandsk og fransk havekultur. Med den overdådighed som Claus lever sine havedrømme ud, går det også det til den vildeste jeg har set.

Bilen må pænt holde ude på vejen! Indkørslen er blevet indsnævret til en sti, flankeret med bl.a. linde allé og storkenæb.

Rosenbedet foran huset synes vi havde nogle fantastiske farver. Bemærk også klatreroserne, der er ved at gøre huset til et romantisk tornerosehus.

Claus fortalte, at vi skulle bemærke de forskellige grønne nuancer. Derudover har han også en del planter med gule blade eller for, at det bedre glider ned hos de fleste, kalde han dem limegrønne.

Claus har det med at gå all in, når han kaster sig over noget, så der er ikke mindre end 1000 krukker i haven. Men der er så også ansat 3 på fuld tid til at passe haven, foruden hans eget arbejde med haven.

Claus har en stor passion for væksthuse. Han har tre, hvoraf de to bruges til opbevaring af krukker om vinteren og derfor er opvarmede. Jeg har med stor interesse studeret Claus´s bøger om drivhuse og søgt inspiration. Men at se disse i virkeligheden sætter ens drømme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *