Vi var den 10. april 2016 på den årlige fisketur til Fyn. Min kammerat og jeg har fisket dette område tyndt en weekend eller to over de sidste 25 år, men i år var noget særligt, for vi havde begge vores sønner med og første havørred fanges!

 

Undervisning i kast med bombarda

Klaus forklare her vores børn, hvordan man kaster med bombadaen. Der er lige lidt teknik, der skal på plads, men de får det hurtigt lært.

Første havørred - det er stort!

Her bliver en lystfisker født. Havørred på 50 cm.

 

Se filmen, hvor Christian fanger sin første havørred herunder.

Min søn fangede sin første havørred sidste år. Men min kammerats søn, havde endnu sin første havørred til gode. Vi begyndte fiskeriet fredag eftermiddag, fiskede hele lørdagen og var kommet til søndag morgen. Jeg selv havde på det tidpunkt fanget 3 havørreder og min søn to, men min kammerat og hans søn, havde endnu ikke haft heldet med sig. Vi fiskede alle med blink, dog fiskede jeg også med ophænger. Da vi ankom til fiskepladsen søndag morgen, var der en anden lystfisker, som gik fra bilen til fiskepladsen. Da vi kommer ned til stranden 5 minutter efter, havde han allerede fanget en havørred på ca. 45 cm. Han fiskede med en ultra let fluestang. Det var pokkers! Vi ønskede ham tillykke og fiskede på strækningen efter ham. I løbet af formiddagen kommer han tilbage og vi falder i snak. Jeg nævner, at vi går og håber, at vores børn fanger noget, især min kammerats søn, så han forhåbentligt for lyst til at tage med en anden gang. Klaus som han hedder, spurgte om vi fiskede med bombarda. Det gjorde vi jo ikke, så han tilbød at vise drengene, hvordan det rigges til og lige vise et godt sted, hvor der er en stor chance for at fange en havørred. Han var for i øvrigt selv på vej derhen. Efter at have hjulpet med montering af bambarden med den rigtige fluorocarbon forfang, der er usynlig i vandet og de helt rigtige fluer fra hans store fluekasse, demonstrerede han også drengene, hvordan de skulle kaste, inden de kom hen til hotspottet. Derefter gik vi den korte strækning hen til et lille, næsten usynlige rev og Klaus fortalte, hvordan det skulle fiskes. I andet kast var der bid. Sikke en rørende forløsning at se knægten med den flotte fisk i hånden og hvilken fantastisk positiv oplevelse det var, at møde Klaus der uden videre gav sine store fiskeerfaringer videre. Den oplevelse og den viden var guld værd for vores børn og os. Efter denne oplevelse skiftede min fiskekammerat også til bombarda, og kort tid efter fangede han endelig en havørred og jeg en til. Alt i alt en fantastisk fiskeweekend på Fyn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *