Gjøl Sejlklub fik i foråret 2019 163.000 kr. fra NordeaFondens pulje til “Aktiviteter ved kysten” til at starte en ny afdeling med SUP. 10 boards, padler og redningsveste blev indkøbt i foråret 2019. Derudover blev der indkøbt trailer, som er indrettet til opbevaring og til transport af grejet, når der skal padles downwinds og andre farvande skal besøges.

Indvielse SUP

SUP er en af de nemmeste måder at få nærkontakt med natur, fjord og hav på. Derudover er det utrolig god motion for hele kroppen.

Rigtig mange herhjemme har de seneste par år købt SUP udstyr. Især de oppustelige boards, som er nemme at transportere i bilen er populære. Og så længe de ikke er de billigste modeller, der har en tendens til at ligne en banen efter få ganges brug, er de også fine at bruge. I vores ny SUP afdeling er der udelukkende købt faste boards. Dette blev valgt ud fra, at de er mere holdbare i længden og knap så vindfølsomme som de oppustelige. Det sidste er væsentligt her i vores del Limfjorden, som er meget vindpåvirket.

Isætning af SUP

Vores forventning til medlemmer af den nye SUP afdeling var især kvinder og mænd i alderen 40 – 60. Vi er derfor positiv overrasket over, at den største andel er forældre med deres børn i alderen 9-12 år. Af samme grund er der også blevet oprettet et forældre barn hold og et voksen hold. Når man hos os har meldt sig ind i SUP afdelingen er der også fri adgang til at gå til jolle og windsurfing. Vi håber derfor, at børnene der nu bliver fortrolig med vand, får lyst til at springe videre til jolle og windsurfing. Mens de unge så går til jolle og windsurfing kan forældrene tage en tur på SUP.

Link til Gjøl SUP.

Sjov på vandet med SUP

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *