Luksus vandretur

Behøver man at føle sig i kategorien gammel bare fordi man godt kan lide at vandre og gå lange ture? Det mener jeg ikke! Vi har besøg af en udvekslingsstudent fra Brasilien, som synes vi danskere vil gå ture hele tiden – og der er måske noget om snakken.

Min kone, børn og jeg har altid godt kunne lide at gå en tur. Vi går både i skoven, langs vandet og i byen. Kombinationen med at få rørt sig, luftet hunden, føle vejret og årstiden der skifter, opleve naturen eller sågar butikkernes facadeudstillinger en søndag synes vi er herligt. En rask gåtur er også rigtig godt for fedtforbrænding, der mærkelig nok bliver mere og mere relevant for os.

Pilgrimsvandring er populær som aldrig før, og med åbningen af de sidste strækninger af hærvejen i 2015 går ruten helt fra Frederikshavn i Nordjylland til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela i det nordvestlig Spanien.

Sidste forår var vi en lille flok, der over en weekend gik en delrute af den nye hærvejssti fra Fjerritslev til Tranum. Turen var arrangeret som en pivlækker vandretur på et døgn, hvor vi begyndte kl. ca. 15.00 fra Fjerritslev og, hvor vi efter ca. 15 km kom frem til Hotel Klitrosen ved Slettestrand sidst på eftermiddagen. Strækningen går langs markskel og plantager og stien går højt hævet med den flotteste udsigt ud over strandklitter og Jammerbugten. Efter dagens vandring var der velkomst med champagne, hvorefter vi fik vores værelse og kunne klæde om til en flot gourmetmiddag. Næste dag forsatte turen til Tranum, hvor vi bl.a. gik langs den imponerende og Danmarks længste indlands-kyststrækning. Vi sluttede i Tranum efter ca. 12 km med afsked efter en super hyggelig og meget flot vandretur gennem den smukkeste nordjyske natur med de flotteste udsigter ud over Jammerbugten ved bl.a. Svinkløv. Turen kan varmt anbefales.

Der findes en rigtig fin Hærvejs app til telefonen og jeg kan anbefale at bruge hjemmesiden om hærvejen til at planlægge din næste vandretur. Vi er i fuld gang med at planlægge vores sommerferie, der i år kommer til at indeholde en lidt længere vandretur i det Sønderjyske. Vi glæder os! Læs om vores sommervandretur på Gendarmstien

web-logo-169

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *