Herunder kan du se billeder fra de nyanlagte staudebede i 2016 og nogle billeder af, hvordan de udviklede sig første sæson. Læs også om valg af planter og anlæggelsen af staudebedene på de andre sider – Nyt staudebed i 2016 og inspiration fra engelske Nymans garden og Besøg i staudemarken og indkøb af nye stauder. Sidst på siden er der nogle billeder af de gamle staudebede.

Nye stauder

Et nyplantet staudebed ser ikke ud af meget, og det er svært på dette tidspunkt at forestille sig, hvordan farver og højde på stauderne kommer til at gå op i en højere enhed.

p1020127

De første stauder, der blomstrede var nogle storkenæb, der var flyttet fra det gamle staudebed.

img_3633

Hen på sommeren kom der masser af farver på staudebedet.

img_3187

På dette foto ses, hvordan de to nye bede ligger over for hinanden og nu samlet er 4 staudebede på en række.

p1020128

Der blev vandet flittigt i starten, men stauderne voksede hurtigt godt til.

img_3634

Dagliljen blomstrede flittigt i en meget lang periode. Selvom den er flot, havde jeg forestillet mig en mere gul farve. Jeg giver den et år mere ellers må den byttes så farvesammensætningen i bedet kommer til at passe.

Smuk ser Lammeøre ud og det blev hurtig en stor plante. Faktisk så stor, at den allerede til foråret kan deles op i flere planter.

Herunder ses Bibelurt. Jeg havde hørt, at den skulle have en dejlig duft, men den synes jeg ikke var særlig tydelig. Måske det var en lugtfri udgave jeg havde fået fat på?

Gyldenris gik også amok og blev hurtig stor og flot at se på.

Jeg blev glad, da jeg så de første blomster på stauden løjtnantshjerte. Ser frem til, at der kommer flere til næste år, og måske jeg kan finde den i hvid et sted?

Sidst på sæsonen var alle stauderne blevet store og havde vist deres storhed og pragt. Til foråret skal der justeres lidt på placeringerne, nogle af stauderne kan deles så de kommer til at fylde arealet mere ud og der skal suppleres med nogle nye. Jeg skal også have fundet nogle flere stativer til at holde nogle af de mere ranglede stauder stående.

Løjtnantshjerter

Generelt synes jeg der er langt fra den oprindelige plan for staudebedene og så til virkeligheden. Noget der er svært at overskue er, hvor store og høje planterne bliver, og hvornår de blomster i forhold til hinanden og dermed, hvornår farverne på blomsterne skal spille sammen med hinanden i løbet af vækstsæsonen.

Der er et stykke vej til mine staudebede ligner Nymans Garden bare en lille smule.

Herunder kan du se nogle fotos fra de gamle staudebede fra sommeren 2016.

Lav blå Asters

Foto til venstre er floks i forskellige farver og til højre blå Iris.

Blå Iris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *